Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w 1l wrzącej wody.
Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Mąkę i proszek do pieczenia delikatnie połączyć z masą jajeczną. Wyłożyć to na blachę i wstawić do piekarnika na ok 25 min.
Krem:
Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu. Masło utzreć na puszysto i stopniowo dodawać zimny budyń. Krem rozsmarować na biszkopcie. Na kremie rozłożyć pokrojone w plasterki truskawki, tak aby zachodziły na siebie. Zalać galaretką schłodzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszność
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowite
  • 4
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super,przepyszne ciasto
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !