Sposób przygotowania

Sałatę i botwinkę umyć, potargać na mniejsze kawałki (jeśli liście ma już miękkie, włóżcie je na noc do zimnej wody – rano będą odżywione i kruche – idealne do sałatki). Pomidory i rzodkiewki umyć pokroić w ćwiartki, ogórka obrać pokroić w kosteczkę, dodać do sałat.

Przygotować sos: wymieszać oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, startą na tarce cebulę, posiekaną drobno kolendrę – sos podzielić na 2 części. Z jednej części zamarynować rybę, odstawić na 15 minut – następnie zgrillować bądź usmażyć na suchej patelni. Do drugiej części dodać miód, polać sałatkę przed podaniem, na wierzch ułożyć kawałki łososia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !