Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort a la pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 opakowania
mleko 2 l
kwaśna śmietana 2 szkl
jajko 6 szt
masło 1 kostka
cukier 1 szkl
wanilia pół laski
rodzynki 100 g namoczone
skórka pomarańczowa posiekana 5 g
figi 5 szt
orzeszki pistacjowe 100 g
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Tort a la pascha

Zagotować mleko z wanilią. Wlać jajka ze śmietaną. Trzymać na ogniu, aż płyn się zwarzy i powstanie serek. Ostudzić i odcedzić go na sicie. Masło utrzeć z cukrem i dodawać do powstałego serka. Wymieszać z bakaliami i włożyć do sita, wyłożonego gazą. Przykryć talerzykiem. Obciążyć. Odstawić do lodówki, by odciekła reszta serwatki. Odwinąć z gazy i wyjąć na talerz, przekładając biszkopcikami. Udekorować orzeszkami i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak