Sposób przygotowania

Ciasto:
25 dag mąki (typ 450)
- 3 jaja

Ciasto wyrób, rozwałkuj bardzo cienko, cieniej niż ci się wydaje:) (1mm)
Rozwałkowane placki odłóż na podsypanej ścierce do 30 min (ciasto Ci się odwdzięczy i będzie elastyczne). Zwiń placek z krótszego boku i krój najcieniej jak ci się uda. Gotuj w osolonej wodzie, po wypłynięciu 2 min. Odcedź, zalej zimną wodą na 2 min i ponownie odcedź!

Podawaj do rosołu:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    smak dzieciństwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    robisz sama makaron? podziwiam ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mariola7

    najlepszy taki makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !