Sposób przygotowania

makaron ugotować w osolonym wrzątku al`dente,odcedzić.Żółtka wymieszać ze śmietaną dodać połowę parmezanu doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.Natkę pietruszki umyć drobno posiekać,czosnek rozgnieść widelcem tak aby go nie zmiażdżyć,słoninę drobno pokroić.Na patelni rozgrzać masło wrzucić słoninę i czosnek wymieszać i smażyć aż słonina się zrumieni,dodać odcedzony makaron,rozkłócone żółtka ze śmietaną wymieszać i smażyć aż makaron dokładnie się połączy w jedną całość,dodać natkę i pozostały parmezan,doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli trzeba wymieszać i podawać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !