Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem, dodając stopniowo żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Pieczemy około 20-30 minut.
Przygotowujemy masę: margarynę ucieramy z cukrem (może być cukier puder), dodajemy stopniowo serek oraz żółtka. Całość dokładnie ucieramy. W osobnym naczyniu rozpuszczamy żelatynę w 3 łyżkach zimnej wody, zalewamy 1 szklanką gorącego mleka. Mieszamy aż do zupełnego rozpuszczenia się żelatyny.
Następnie wlewamy do przygotowanej masy. Stale mieszamy. Dodajemy sok z cytryny. Do gęstniejącej masy dodajemy bakalie. Wylewamy masę na ciasto. Czekamy aż stężeje.
Na masę serową przekładamy pokrojone brzoskwinie.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ALE PYSZNE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !