Sposób przygotowania

pomarańcze sparzyć wrzątkiem z jednej zetrzeć skórkę,dwie przekroić na połowę i wycisnąć sok a pozostałe obrać ze skórki i oddzielić z białych błonek.Sok pomarańczowy wymieszać z campari,mascarpone utrzeć z twarogiem,skórką z pomarańczy i cukrem pudrem na gładką jednolitą masę.Do szklanej misy wkładać warstwę nasączonych biszkoptów w soku wymieszanym z campari,na nie układać cząstki pomarańczy i krem czynność powtórzyć tak aby na wierzchu był krem.Wstawić do stężenia do lodówki,przed podaniem posypać cukrem trzcinowym lub kakao i listkami mięty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    jaki fajny :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !