Sposób przygotowania

zmiksować cale jaja z cukrem, dodać olej i dalej miksować.
Dodać mąkę z proszkiem, zapach i wszystko razem dobrze zmiksować. Foremkę wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia, wlać do niej połowę ciasta. Do reszty ciasta dodać kakao i jeszcze chwilkę pomiksować.
Na cieście ułożyć owoce. Można posypać cukrem kryształem.
Piec ok. godzinę w 180 st.C.

Jeśli ktoś nie lubi kakao, to można je pominąć i wlać od razu do foremki całość ciasta, a na wierzch wyłożyć owoce.

Świetne, wilgotne ciasto dla niespodziewanych gości, robi się je akurat tyle ile potrzeba, by nagrzał się piekarnik.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    domowe, owocowe na pewno pyszne, wypróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    my też takie ciacho robimy, ale kakao jeszcze nie było dodawane!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !