Sposób przygotowania

Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na części i rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy okrągłe placki, układamy farsz i formujemy pierogi.


Farsz:
1kg kapusty kiszonej ugotować, i pozostawic do ostygnięcia
w odrębnym garnki gotujemy grzyby suszone, odcedzamy.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody i przepuścić przez maszynkę, to samo robimy z grzybami.

W garnku roztopić 2 łyzki tłuszczu posiekać i podsmażyć cebulę, Dodać do kapusty i grzybów doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

Pierogu gotujemy w osolonej wodzie, po wypłynięciu ok. 10 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !