Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, mak, kokos, lekko wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Piec ok 10-15 min w temp. 180 st. C.
Masa:
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wody. 2 galaretki czerwone rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.
W odrobinie mleka roztrzepać żółtka i budyń, resztę mleka zagotować - połączyć i zagotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i tężejącą galaretkę cytrynową. Masę podzielić na 2 części.
Przełożyć ciasto:
Ciasto, na to jedna część masy, ułożyć ananasy, druga część masy i ułożyć delicje, zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !