Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno kroimy. Lekko solimy, dokładnie mieszamy, ugniatamy i odstawiamy na godzinkę, aby nieco zmiękła. Dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz opłukany i drobno posiekany koper (bez łodyżek). Wlewamy olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku octem winnym, solą i pieprzem oraz ewentualnie odrobiną cukru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Bardzo ładnie się prezentuje
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    zdrowa sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    najsmaczniejsza z surówek
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    też juz taką robiłam w tym roku :) jest pyszna! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !