Sposób przygotowania

BISZKOPT białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać żółtka, a na końcu obie mąki przesiane przez sito. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, Piec około 25-30 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i rzucić o podłogę - można dwa razy :). Włożyć znów do piekarnika, uchylić drzwiczki i całkowicie przestudzić. Zimny biszkopt wyjąć z formy i przeciąć na 3 części.
KREM budynie ugotować z mniejszą ilości mleka i dodatkiem cukru. Masło utrzeć na krem, i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wmieszać kakao - można dodać kieliszek rumu.
Śmietanę ubijamy na sztywno i dosładzamy wg uznania.
SKŁADANIE pierwszy biszkopt nasączamy ponczem, rozsmarowujemy połowę kremu czekoladowego, układamy plasterki brzoskwiń. Nakładamy drugi biszkopt, nasączamy ponczem, dajemy drugą część kremu i dajemy rodzynki nasączone w rumie bądź płatki migdałów. Nakładamy trzeci biszkopt i wszystko przykrywamy ubitą na sztywno śmietaną. Dekorujemy wg uznania.
Ten tort był robiony ba Wielkanoc więc jest bardzo wielkanocny :)

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super torcik :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smacznie wygląda torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !