Sposób przygotowania

Ananasa obrać najpierw a potem pokroić z niego 8 jednakowych plastrów może być po 1 cm , wykrój ze środka rdzeń , krążki włóż do miseczki , polej wódką tylko nie całą -skropić , przykryć i odstawić najlepiej do lodówki na 2 godz. Z pozostałego ananasa też wykrój rdzeń , pokrój miąższ na małe kawałki . Zaklej winem , sokiem z cytryny , duś 5 minut na małym ogniu z cukrem żelującym a potem ostudż . Zmiksuj dodając jajko . Śmietanę ubij na sztywno z cukrem i cynamonem . Krążki ananasa wraz z marynatą rozłóż na 4 talerzykach . W środek plastrów włóż po jednej kulce lodów . Mus z ananasa wymieszaj z 4 łyżkami śmietany , rozlej wokół ananasów . Pozostała śmietanę przełóż do szprycy i udekoruj deser a na koniec możemy posypać startą czekolada .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    bomba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !