Sposób przygotowania

Jabłka obrać, opłukać, osączyć,zetrzeć na tarce o dużych otworach. Margarynę pokroić na kawałki do miski. Następnie utrzeć z cukrem pudrem na puch. Białka oddzielić od żółtek. Do utartej masy stopniowo dodawać po jednym żółtku, ciągle ucierając dodawać mak, kaszę manną i jabłka, dokładnie utrzeć. Ubić pianę z białek na sztywno, połączyć z masą i proszkiem do pieczenia, ostrożnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika,piec 45 minut w 200 stop. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    warto spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !