Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć margarynę z cukrem i dodawać kolejno żółtka, następnie dodać śmietanę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na dwie części. Na pierwszą cześć rozłożyć jagody, przykryć drugą częścią.
Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 50min w 180C.


Gotowe!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fajne:) zapewne smakowite:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne i pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    W tym roku jeszcze nie jadłam jagód, a Twoje ciasto prezentuje się smakowicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    elaa

    bajeczne ciacho
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo atrakcyjnie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !