Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować drobno ,wrzucić do garnka wlać ok 1 l wody ( zależy w jakim garnku ile ma l) włożyć ćwiartkę z indyka, ziele , liść laurowy, paprykę słodką . Gotować na małym ogniu . cebulę i wędzonkę pokroić w kostkę .Cebulę zeszklić na margarynie dodać wędzonkę i poddusić, dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka dodać kostkę rosołową , sól i pieprz. na patelni rozpuścić margarynę dodać kilka łyżek mąki mieszać żeby się nie przypaliła . tak powstałą zasmażkę zahartować płynem z kapusty wymieszać do dodać do garnka. gotować jeszcze kilka minut . na koniec dodać koperek .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo dobry,pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada zachecajaco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Janek

    mmm pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    nie ma jak bigosik
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    bardzo fajny pomysł jeszcze nie próbowałam w takim wykonaniu
  • 0
    original
    Opublikowano

    krystyna330

    uwielbiam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !