Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na chwilę. Marchwe i jabłko obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Kapustę lekko odcisnąc, połączyć z marchewką i jabłkami. Do słoika wlać wodę, olej(lub oliwę z oliwek), wsypać zioła (świeże lub suszone), pieprz i paprykę, zakręcić i mocno wstrząsnąć Jeśli używamy ziół suszonych odstawić na chwilę. Polać kapustę z marchewką i jabłkiem ok 15 min przed podaniem, wymieszać.
Doskonały dodatek do obiadu.
Można użyć gotowego sosu włoskiego w torebkach i przygotować go zgodnie z przepisem.
Świetnie smakuje również, gdy dodamy majonez.

Komentarze

  • 0
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    Można dodać też drobno posiekaną cebulę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !