Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę. Gotujemy ją razem z udkami z kurczaka. Marchewkę obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka po około 15minutach od czasu gotowania się udek. Wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy udka będą już miękkie wyjmujemy. Do garnka wrzucamy kostkę rosołową. Cebulę obieramy, przekrawamy na pół i podpiekamy nad płomieniami z ognia (ja robię to nad palnikami gazu). Cebulę dodajemy do rosołu. Natkę pietruszki i selera dokładnie płuczemy, kroimy na duże kawałki i dodajemy do rosołu. Dodajemy suszone warzywa. Na koniec doprawiamy według upodobań solą i pieprzem. Do drugiego garnka wlewamy wodę lekko osoloną i gotujemy makaron, ale-dente. Odcedzamy, płuczemy wodą i podajemy z gorącym rosołem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm apetycznie wygląda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !