Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Białka oddzielić od żółtek ( jajka powinny być mocno zimne ).
Białka przelać do miski blendera z końcówka do ubijania piany.
Ubić pianę a w trakcie ubijania dodać cukier i cukier waniliowy.
Gdy piana będzie sztywna dodać żółtka i nadal ubijać.
Na koniec wsypać obie maki przesiane przez sito z proszkiem do pieczenia i wymieszać ale na wolnych obrotach.
Na sam koniec wsypać kawę i chwilkę miksować aby kawa tylko się połączyła z masą.
Po upieczeniu i przekrojeniu będą widoczne granulki kawy.
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować margaryną.
Wylać masę do tortownicy.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni ( ja piekę na drugim poziomie od dołu ) i piec 40 minut.
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z formy i położyć np. na ściereczce dnem do góry i wystudzić.
Zimny biszkopt przekroić na trzy placki.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    arcydzieło cukiernicze
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda przepięknie!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !