Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z świeżym szpinakiem i bakłażanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1/3 szt
liście szpinaku 1 garść
bakłażan 1 szt
majonez 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z świeżym szpinakiem i bakłażanem

Liście sałaty myjemy układamy dodajemy liście szpinaku . Bakłażana myjemy kroimy w paseczki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Układamy na liściach sałaty i szpinaku . Robimy sos czosnkowy .Mieszamy śmietanę z majonezem dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy doprawiamy solą . Polewamy sałatkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.06.2012 15:56
rewelacja;)
aginaa 24.06.2012 20:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak