Sposób przygotowania

masło utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać jajko.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczeniami otartą skórką z cytryny a następnie połączyć z masą,całość ugnieść na gładkie ciasto rozwałkować je i wylepić tortownicę.Upiec w temp.180st.ok.15min.wystudzić.do garnka wlać śmietanę 100ml.wino dodać cukier i laskę wanilii wymieszać i zagotować,przestudzić.Żelatynę namoczyć po spęcznieniu rozpuścić w ciepłej śmietanie z winem.Pozostałą śmietanę ubić na sztywno i połączyć z wystudzoną gotowaną masą.Gruszki obrać umyć usunąć gniazda nasienne,pokroić w plasterki i układać na cieście,zalać masą wstawić do lodówki do schłodzenia.Po wierzchu udekorować bitą śmietaną i cząstkami gruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !