Sposób przygotowania

Mięso kroimy na drobną kostkę. Dodajemy sok z cytryny, miód, sos sojowy, alkohol, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, po pół łyżeczki imbiru, curry i gałki. Dokładnie mieszamy tak, aby marynata dokładnie przykryła kurczaka. Odstawiamy - na godzinę w temp. pokojowej lub kilka godzin do lodówki. Gdy mięso się zamarynuje odsączamy je i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Gdy woda z mięsa odparuje dodajemy posiekaną drobno cebulę, gdy się zeszkli dodajemy czosnek. Kiedy kurczak już się zarumieni zestawiamy patelnię z ognia i dodajemy jogurt (jogurt nie może zawrzeć, bo się zważy). Doprawiamy do smaku gałką, imbirem, curry i solą. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko lub z kuskusem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    wszystko co lubię:) szkoda,że więcej zdjęć nie dałaś
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    naprawdę fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !