Sposób przygotowania

Wszystkie sypkie składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy miękkie masło i rozcieramy łyżką (jak przy robieniu zacierek). Dodajemy miód i 2 łyżki mleka. Zagniatamy aż powstanie jednolite ciasto. Jeśli trzeba dodajemy mleka.
Odrywamy kawałek ciasta, robimy z niego kulkę, wkładamy pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej i rozwałkowujemy, albo rozpłaszczamy dłonią na grubość ok. 5 mm. Zdejmujemy górną warstwę folii i wycinamy okrągłe ciastka (ja wycinam szklanką)
I tak aż zużyjemy całe ciasto.
Ciastka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (zachowujemy kilkucentymetrowe odstępy), nakłuwamy widelcem i wkładamy na 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    zdrowa przekąską a jaka pyszna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !