Sposób przygotowania

Ogórki dobrze myję i wkładam do słoików (większe przekrawam wzdłuż). Do każdego słoika wkładam pare ziarenek ziela i pieprzy, 2 ząbki czosnku, pół małej cebulki, kawałek chrzanu i kiść kopru. Przygotowuję zalewę. Gotuję wodę, wsypuję cukier i rozpuszczam go, dodaję sól i na koniec wlewam ocet. Od zagotowania, gotuję ze 3-4 minuty. Gorącą zalewą zalewam ogórki w słoikach. Zakręcam i pasteryzuję około 5-8 minut.

Smacznego :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    parysek10

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    doskonałe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne ogóreczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !