Sposób przygotowania

Truskawki myjemy i kroimy na ćwiartki lub plasterki.
Blachę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą.
Galaretkę zalewamy gorącą wodą, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do reszty. Wszystko razem miksujemy.
Ciasto wylewamy do blachy i kładziemy truskawki na wierzch.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 180stopni C.
Gdy ciasto przestygnie i galaretka lekko stężeje wylewamy ją na ciasto i wkładamy do lodówki.
Podajemy z bita śmietaną. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajne, letnie ciasto.
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    też takie robie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !