Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy ostygnął przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, jajka i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto. Z ciasta tworzymy podłużne wałki, lekko je spłaszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. W garnku gotujemy lekko osoloną wodę, dodajemy 2łyżki oleju i wrzucamy kopytka do gotującej się wody. Kopytka gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy i odsączamy z wody. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wlewamy śmietanę. Następnie dodajemy opłukany i drobno posiekany szczypiorek, koperek a także sól i pieprz do smaku. Takim sosem polewamy świeże kopytka. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam takie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    to coś dla mnie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !