Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je cieniutko (2-3mm) i szklanką wykrawamy koła. Z kolei w każdym kółku kieliszkiem wykrawamy otwór, tak aby powstały obwarzanki. Każde kółko smażymy z obu stron na rozgrzanym głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Też takie robię,pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Bardzo dobre, dodałam tylko trochę śmietany, bo ciasto było za suche i nie chciało się zagnieść. Rodzinka pochłonęła wszystkie w mgnieniu oka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !