Sposób przygotowania

Niedużą młodą kapustę oberwać z twardych liści (ja zawsze robię z pozostałej kapusty przy gotowaniu gołąbków).W garnku zagotować wodę z przyprawą i włożyć kapustę.Sami musimy sobie pilnować czasu kiedy będzie miękka (każdą inaczej się gotuje).Ugotowana wyłożyć na sito ,aby odciekła z niej cała woda,która zazwyczaj znajduje się między liśćmi.Masło stopić dodając bułkę tartą.Przesmażyć chwilkę.Kapustę pokroić na ćwiartki i polać gorącym masłem.Można posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajne :-)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczna,też tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę i ja taką zrobić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszna
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    młodziutka kapustka jest najsmaczniejsza
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a mi zawsze zostawała po gołąbkach i nie wiedziałam co zrobić... super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetny,też taki lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !