Sposób przygotowania

ciasto francuskie rozwałkować na prostokąt i przekroić na 4 paski wyłożyć po 2 paski na 2 blachy ponakłuwać widelcem i upiec w temp.200st.ok.20min.Z mleka,cukru i budyniu ugotować krem przestudzić dodać masło lub margarynę i zmiksować na jednolitą masę,na jeden pasek nałożyć połowę kremu i połowę osączonych mandarynek,przykryć drugim paskiem i podobnie zrobić z pozostałymi paskami.Wstawić do stężenia do lodówki,przed podaniem pokroić je ostrym nożem na kawałki i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Pycha !
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowitości !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Muszą być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !