Sposób przygotowania

ciasto francuskie wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką i rozwałkować kroić kwadraty 10x10cm.Wzdłuż przekątnej każdego kwadratu położyć metalową rurkę do formowania rurek,wolne rogi posmarować rozkłóconym jajkiem i składać do środka przekładając przez rurkę połączyć brzegi dociskając je palcami.Układać na natłuszczonej blasze i upiec w temp.180st.ok.20min.wystudzić i ostrożnie wyjmować rurki ze środka.Budynie ugotować w 1/2 litra mleka wystudzić,masło lub margarynę utrzeć na puszystą masę stopniowo dodając wystudzony budyń,gotową masę nakładać do szprycy lub rękawa cukierniczego i napełniać wystudzone rurki.posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    słodki deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    Smaki z dziecinstwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !