Sposób przygotowania

Brokuła umyć, podzielić na różyczki i ugotować na parze z odrobiną soli. W rondelku z wodą zagotować granulat sojowy (woda powinna wystawać ponad granulat na około 1,5 cm) doprawić do smaku liściem laurowym, zielem angielskim, czosnkiem. Pod koniec gotowania granulat doprawić solą i pieprzem według potrzeby. Granulat odsączyć na sitku z wody (przyprawy także odseparować od granulatu). Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu odparować pozostałą wodę z granulatu. W dużej misce rozgnieść brokuł na miazgę, dodać ostudzony granulat, cztery łyżki bułki tartej i doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba. Składniki dobrze wymieszać, formować kotleciki. Gotowe kotlety obtoczyć w rozbełtanym jajku następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor. Ilość bułki tartej dodawanej do kotletów może być zależna od odparowania granulatu sojowego.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wow, rewelacyjne!
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    na pewno smaczne !!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, zdjęcie jest tak apetyczne że aż ślinka cieknie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    superrrrrrrrrr
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko takie kotlety robić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra15

    Bardzo fajny przepis, bardzo chętnie go wypróbuję w swojej kuchni ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    poezja smaku
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Super mięsko :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !