Sposób przygotowania

Fasolę na noc namoczyć. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Kapustę pokroić na ćwiartki, wyciąć głąb i ugotować. Odlać wodę z fasoli i kapusty i wystudzić, a następnie zmielić w maszynce. Masę wyrobić z jajkiem, bułką tartą, posiekaną natką, startą na tarce cebulą i przyprawami. Formować kulki/klopsy, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Dobrze smakują z młodymi ziemniaczkami polanymi bułką tartą smażoną na margarynie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Fajne danie, podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !