Sposób przygotowania

Cukier utrzeć z masłem dodając po jednym żółtku, następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Umytą cytrynę zetrzeć na grubej tarce - dodać do ciasta. Ciasto dalej ucierać, na koniec dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy lub keksówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni, po chwili zwiększyć temperaturę do 180. Piec około 45minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię cytrynowe ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    robię podobne z przepisu mojej Mamy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !