Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, włożyc tłuszcz. Posiekać szerokim nożem i wymieszac z przesianym cukrem i proszkiem. Zrobić dołek i wbić jaja, surowe żółtka,, a następnie zagnieść ciasto rozcierając dłońmi starannie wszystkie składnikki w celu uzyskania jednolitej masy. z ciasta oddzielamy 1/3 część iwkladamy do lodówki, pozostałą rozwałkowujemy, wykładamy na papier do pieczenia. Wykładamy powidła, ciasto wyjmujemy z lodówki, ścieramy na tarce. Rozgrzewamy piekarnik i pieczemy przez 45-50 minut w tem 180 stopni. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super do kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !