Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy wodę i dalej ubijamy, następnie dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę ( ja użyłam o średnicy 25cm, ta była za duża więc ciasto było niskie, obkroiłam je wkoło a resztę ciasta wykorzystałam na wierzch) smarujemy margaryną, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180' na ok. 20 minut, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest już dobre.

Bitą śmietanę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fix, a na koniec delikatnie mieszamy z czekoladą startą na małych oczkach tarki.

Ze środka biszkoptu łyżką wybieramy ciasto i odkładamy do miski ( zostawiamy ok. 1cm brzegu).

Banany kroimy wzdłuż i skrapiamy sokiem z cytryny. Wkładamy je do wgłębienia, na to wykładamy masę i wszystko przysypujemy pokruszoną resztką ciasta.

Odkładamy kopiec do lodówki na jakiś czas.

Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    tom

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    śliczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wszystko pięknie tylko ta śmietana w proszku....
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    wszystko pięknie tylko ta śmietana w proszku....
  • 2
    original
    Opublikowano

    APM

    Miała być 30% ale niestety zwarzyła mi się i nie udało mi się jej odratować. Szkoda mi było ciasta a miałam na nie ochotę więc dodałam śmietanę w proszku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam to ciasto!
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ja też czasami stosuję zamienniki jak coś mi pójdzie nie tak i nie mam z tym problemu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !