Sposób przygotowania

Białka ubiłam na sztywno. Dodawałam po jednym żółtku, ciągle ubijając. Dodałam cukier, cukier wanilinowy, mąki i proszek do pieczenia. Dobrze zmiksowałam. Główną blachę piekarnika wysmarowałam masłem i wyłożyłam papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach około 20 minut. Gdy ciasto było jeszcze ciepłe położyłam na nie pergamin i zwinęłam w roladę. Odstawiłam do wystygnięcia. Potem rozwinęłam, wyłożyłam masę makową i znów zwinęłam. Roladę zawinęłam w papier i odstawiłam do lodówki. Po około 3 godzinach zdjęłam papier.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !