Sposób przygotowania

Brytfannę wykładamy papierem do pieczenia,wysmarowujemy makiem z puszki i podpiekamy w piekarniku w 180 stopniach. Wyciągamy smarujemy dżemem. Białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka później mąkę z proszkiem do pieczenia,wylewamy na podpieczony mak. Pieczemy aż biszkopt będzie upieczony. Po wyjęciu z piekarnika polewamy gotową polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Podajemy. Ciasto na szybko kiedy goście są już w drodze do nas:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oj jak ja dawno nie jadłam makowca... chyba wypróbuję Twój przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    lubie szybkie ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm lubie makowiec
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniamm mniam uwielbiam;)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !