Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z jagodą kamczacką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
jagoda kamczacka 2 szklanki
mleko kozie 2 szklanka
cukier trzcinowy do smaku
woda
maślanka 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z jagodą kamczacką

Ryż ugotowałam w 2 szklankach koziego mleka i wodzie (dopełniłam do takiej ilości, jak była na opakowaniu ryżu). Jagody umyłam. Trochę rozgniotłam, dodałam cukier i maślankę. Wymieszałam. Takim sosem polałam ryż.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.11.2012 21:07
to może być pyszne
Kas2 14.08.2012 21:58
ciekawie. wygląda apetycznie
Marta1986 18.07.2012 19:07
pycha
paula99926 21.06.2012 22:59
bardzo podobny smak jak normalne jagody, tyle że są większe i duże krzaki mają, więc super się je zbiera :)
Ankha 21.06.2012 21:40
Ciekawa jestem jak też te jagody smakują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak