Sposób przygotowania

Kapustę obgotowałam w wodzie z kostką bulionową. Ściągnęłam liście. Przestudziłam. Ryż ugotowałam na sypko. Cebulę obrałam, pokroiłam w kostki i zrumieniłam na maśle. Dodałam oczyszczone, umyte i pokrojone na małe kawałki grzyby świeże (podgrzybki i koźlaki). Podsmażyłam. Podlałam wodą z kostką bulionową i chwilę dusiłam. Zmieszałam z ryżem. Dodałam jajka i śmietanę, doprawiłam. Wymieszałam. Farsz zawinęłam w liście kapusty. Wyłożyłam na blachę, posmarowałam masłem, posypałam przyprawą uniwersalną i upiekłam.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !