Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą. Obieramy.Studzimy.
Marchew, pietruszkę i ziemniaki w mundurkach gotujemy. Studzimy. Ziemniaki obieramy.
Warzywa, jajka i jabłko kroimy w średnią kostkę (cebulę i ogórki trochę drobniej niż resztę). Wrzucamy do miski. Dodajemy odsączony z zalewy groszek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy. Wyrównujemy wierzch sałatki, smarujemy majonezem. Dekorujemy według uznania.
Ta sałatka to nieśmiertelny klasyk. Ze stołu często znika jako pierwsza.
Można ją odchudzić dodając zamiast majonezu sos z jogurtu naturalnego, dwóch łyżek majonezu, łyżeczki musztardy i przypraw.
Pychota :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    znana i najlepsza
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowita i dekoracyjna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Ładnie udekorowana :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marines27

    Wygląda wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !