Sposób przygotowania

jajka utrzeć z cukrami i margaryną. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao i dodawać porcjami do masy jajecznej ciągle ucierając.Na końcu wsypać orzechy wlać kremówkę i delikatnie wymieszać.Włożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec w 180*C 45-50 min. Masa: migdały sparzyć , zdjąć skórkę i zemleć.Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem ,dodać migdały i wymieszać.Masę dawać do szprycy i dekoracyjnie wg własnego pomysłu kłaść na upieczone ,ciepłe ciasto i ponownie wstawić do pieca nagrzanego do 200*C na 15 minut aby masa nabrała złotego koloru.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Takiego ciasta jeszcze nie robiłam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię wszystko co z bakaliami, więc biorę kawałek w ciemno.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    przepis ciekawy lubię bakaliowe ciasta a nazwa jeszcze lepsza
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    może spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być pyszne!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne musi być to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    brzmi bardzo zachęcająco,warto wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajna nazwa :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !