Sposób przygotowania

Wcześniej ugotować ziemniaki i przecisnąć przez praskę. Cebulę posiekać , podsmażyć na oleju , posolić, dodać zioła prowansalskie , dusić na szklisto. Pod koniec duszenia dodać krojone pomidory, doprawić solą i pieprzem i chilli. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojoną w talarki kiełbasę. Ziemniaki wymieszać z gałką muszkatołową. Formę do tarty posmarować masłem układać przesmażoną kiełbasę , na to sos pomidorowy , na wierzch ziemniaki , wszystko wyrównać i delikatnie docisnąć widelcem robiąc rowki. Zapiekać aż ziemniaki będą miały chrupiącą i złotą skórkę w 180 stopniach w termoobiegu

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    PYSZNOŚCI uwielbiam takie smaki !
  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    Oooo musze wyprówbować:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    musi byc pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !