Sposób przygotowania

W większym rondlu podgrzewać miód, masło , cukier , bardzo mocną herbatę i mieszać do rozpuszczenia cukru a potem ostudzić.Gożdziki utłuc , wymieszać z jajkiem dodać do miodu.Dosypać mąkę i sól i wyrobić na gładkie ciasto.Włożyć do wysmarowanej wąskiej formy , posypać wiórkami i piec 45-50 minut w goracym piekarniku 220*C. Sprawdzać patyczkiem czy upieczone.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    już czuje ten zapach przypraw i miodu,super
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podobnie jak alaaa czuję te zapachy, już dla samego zapachu warto upiec to ciasto.
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    O ! z herbatką? takiego nie piekłam:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pora nadrobić zaległości
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    ooo pyszne to musi być:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    a to ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    coś bardzo aromatycznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !