Sposób przygotowania

ROBIMY FARSZ Z MARCHEWKI :
MARCHEWKĘ OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. DUSIMY NA ROZGRZANYM OLEJU DODAJĄC POKROJONĄ W DROBNĄ KOSTKĘ CEBULĘ. WSZYSTKO DUSIMY OKOŁO 10 MINUT. PODLEWAMY NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WODY DOPRAWIAJĄ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM. MIESZAMY I DUSIMY. KIEDY MARCHEWKA ZROBI SIĘ MIĘKKA DODAJEMY ŚMIETANĘ MAŁA 18 % I ODPAROWUJEMY CAŁY CZAS MIESZAJĄC. ODSTAWIAMY DO WYSTYGNIĘCIA.
PRZYGOTOWUJEMY SCHAB. MYJEMY, OSUSZAMY I LEKKO ROZBIJAMY. DO ROZBITEGO SCHABU NAKŁADAMY FARSZ Z MARCHEWKI ZAWIJAMY . OBTACZAMY NAJPIERW W JAJKU POTEM W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR. PODAJEMY NAJLEPIEJ Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam ślinak cieknie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe takie roladki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    robie czesto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie roladki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !