Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę, zagotować.
Posolić i dodać trochę oleju. wrzucić makaron i od czasu do czasu mieszając ugotować all dente.
Przelać po ugotowaniu zimną wodą i odcedzić.
Na patelni rozgrzać olej, kiełbasę pokroić w plasterki i wrzucić ją na patelnię i podsmażyć.
Gdy będzie ładnie zrumieniona wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i dalej chwilę smażyć.
Wlać do kiełbasy i cebuli przecier pomidorowy, dodać wszystkie przyprawy i dusić wszystko około 3 minut.
Gotowy sos można wymieszać z ugotowanym makaronem lub podać makaron polany sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda ślicznie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pięknie podane! A jaką regionalną kiełbasę użyłaś?
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Edytko nie chcę reklamować, ale ze sklepu B.....a
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    ZEWA, jak kiełbasa smaczna to reklamuj ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !