Sposób przygotowania

Budyń przyrządzamy wg. przepisu na opakowaniu i odstawiamy do przechłodzenia.

Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę i śmietanę rozmieszaną z drożdżami. Zagniatamy miękkie ciasto. W razie potrzeby dosypujemy trochę mąki.

Ciasto rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka, na każde kładziemy porcję budyniu i porządnie zlepiamy.

Przed upieczeniem każdy pierożek możemy zamoczyć z wierzchu w rozkłóconym jajku i przycisnąć do cukru lub po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Pieczemy w 190' ok. 20 minut ( trzeba zerkać bo mi się pieką raz krócej raz dłużej )

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Ale super
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam takie słodkości. Mma teraz na nie ochotę :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo apetycznie wyglądają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne pierożki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !