Sposób przygotowania

mięso umyć pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej oliwie.Cebule i por umyć obrać pokroić w talarki,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki.Na patelni od pieczenia mięsa podsmażyć czosnek i cebulę dodać marchew,por i paprykę wymieszać podlać wodą dodać do mięsa,przyprawić do smaku na pikantnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić do miękkości,pod koniec gotowania zagęścić sos mąką wymieszaną z odrobiną wody.Ziemniaki obrać zetrzeć na tarce razem z obraną cebulą dodać jajko,mąkę,sól i pieprz do smaku dokładnie wymieszać i smażyć rumiane placki na rozgrzanym oleju.Podawać z sosem węgierskim i łyżeczką śmietany gęstej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie dania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    moje ulubione danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !