Sposób przygotowania

Mąkę łączymy z cukrem, dodajemy żółtka i masło. Zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z nich kółka. Ciastem wyklejamy foremki. Pieczemy około 20minut w temperaturze 180stopni. W tym czasie rozrabiamy galaretkę. Z truskawek pozbywamy się szypułek, dokładnie je myjemy i osuszamy. Po upieczeniu i wystygnięciu babeczek wkładamy kilka truskawek i wlewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    wyśmienite!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    cudne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    wyglądają cudownie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !