Sposób przygotowania

pierś oczyścić,umyć,osuszyć oprószyć solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka i pokroić w kostkę dość dużą.Jajko rozkłócić w miseczce,na talerzyk wsypać mąkę,na drugi bułkę tartą i moczyć pokrojone mięso najpierw w mące potem w jajku na koniec w tartej bułce kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor,osuszyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i układać na dnie miseczki lub salaterki,na kurczaka położyć pokrojoną w kostkę fetę i pomidory,całość polać sosem przygotowanym z majonezu,kefiru i utartego czosnku.Po wierzchu posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i ulubionymi ziołami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !