Sposób przygotowania

Ser należy zemleć w maszynce. Najlepiej zrobić to dwukrotnie lub kupić ser zmielony. Przekładamy go do miseczki i wbijamy żółtka. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę i pianę. Wszystko mieszamy na puszystą masę. Z masy wyrabiamy ciasto. Można je rozwałkować i powycinać najróżniejsze kształty. Można również wyciąć krążki za pomocą szklanki. Każdy placuszek smażymy na rozgrzanej patelni, aż się zarumieni. Placuszki świetnie smakują z konfiturą lub z owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    uwielbiam serowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno są smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !